• {{data.ParaBirimi}} : {{data.Satis}}

Sözleşmeli Personelin Özlük ve ve Tayin Hakları

Güncelleme Tarihi: 1/13/2024 11:57:29 PM

3+1 Kapsamındaki Sözleşmeli Personelin Özlük -  Tayin Hakları

3+1 Kapsamında görev yapmakta olan personel her ne kadar 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/A statüsünde bulunan personelin özlük haklarından eksiksiz olarak yararlansalar da tayin hakları bakımından kısıtlamalar nedeniyle pek çok personel mağdur olmaya devam etmektedir. İşte 3+1 Sözleşmeli Personelin mağduriyetine yol açan tayin haklarının derlemesi.


 *** 3 Senesini dolduran sözleşmeli personel 4/A Devlet Memuru statüsüne geçer ve tayin hakkı hariç bütün haklardan yararlanabilir. (Derece – Kademe İlerlemesi, Kalkınmada öncelikli illerde çalışanlara verilen ek özel hizmet tazminatı)

*** 3+1 atanan personel, işe başladıktan 1 yıl sonra olmak üzere ve eşinin devlet memuru (kadrolu) olmak şartıyla, sözleşmeli olarak çalıştığı süre boyunca sadece eş durumu tayini yapabilir, diğer tayin haklarından yararlanamaz. Eş durumu tayini Ocak ve temmuz aylarında ilan edilen kuralarla yapılır.

*** Sağlık mazereti 3. Yılın sonunda gerçekleşebilmektedir.

*** Eşi özel sektörde çalışan 3+1 sözleşmeli personelin +1 yıl daha yani toplamda 4 yıl çalışması gerekmektedir. Özel sektörde çalışan eşinin son 4 yıl içerisinde 720 gün sigorta priminin bulunması gerekmektedir. (Eşi aynı il sınırları içerisinde kalmak kaydıyla iş değişikliği yapmış olabilir, prim gün sayısında kesintiler olabilir)

*** 3. Yılını doldurmayan personelin il dışı görevlendirmesi sadece doğal afetin yaşandığı durumlarda gerçekleşebilir. Ancak bu süre 3 ayı geçemez.

*** 3. Yılını bitiren ve kadro işlemleri tamamlanan kişiler eş durumu tayini için +1 yılı beklemeden eş durumu tayini isteyebilirler.

*** Becayiş (Karşılıklı Yer Değişikliği) için personelin 3+1 yıl olan süresini tamamlaması gerekmektedir. (Bazı kurumlarında bu süre 1 yıl olarak belirlenmiştir.)

*** Diğer tüm tayinler 3+1 yıl olan 4. Yılını doldurduktan sonra istenebilmektedir.